21 Mart 2009 Cumartesi

PATATES PÜRESİ VE KIYMANIN LEZZETLE DANSI



Malzemeler:
yarım kilo kıyma
3 adet domates rendesi
2 adet birer
1 adet kuru soğan
2 kaşık sıvıyağ
Püre için:
3 adet patates
1,5 bardak süt
1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:
Soğanları küçük küçük doğrayıp yağda pembeleştirin. Küçük doğranmış biberleri de ekleyin.Kıymayı ekleyin ve kavurun. Kıymalar pişmeye başlayınca 1 kaşık salçayı ekleyin karıştırın. Ardından rendelediğiniz domatesleri ve tuzla baharatları ekleyin. Domatesler suyunu saldıktan yemeğin suyu size az gelirse arzu ettiğiniz kadar sıcak su ekleyin. Pişen kıymaları fırın tepsisine yayın


Sıra geldi püreyi hazırlamaya... Haşlanmış patateslerinizi soyup rendeleyin ve bir kaşık yardımıyla ezin. Küçük bir tencereye tereyağını koyun. eriyen yağın içine pataeslerinizi atın ve karıştırın. Sütü ekleyin. Patatesler sütü emecektir. Patates pürenizin kıvamına göre süt miktarını artırabilirsiniz. Tuzunu ve kaşarı da ekleyip karıştırın. Patates pürenizi krema sıkacağına doldurup kıymanın üzerine çiçek çiçek sıkın. Ve Önceden ısıtılmış180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Yanında da bir tabak salata mmmm!
Afiyet Olsun.




3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Su perisi,
    Iade-i ziyaret yapiyorum size:)
    Ben bu tarifin bir benzerini surekli yaparim. Yasadigim ulkenin meshur yemeklerindendir.
    Sizinkisi tam Turk usulu olmus, ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  3. ziyaretin için teşekkür ederim
    demek kanada'da da yapıyorlar bu tarifi oranın tarifiyle nasıl olduğunu merak ettim bir ara alırım artık sizden tarifi

    YanıtlaSil