21 Mart 2009 Cumartesi

ÇİKOLATA SOSLU ISLAK KURABİYE

Malzemeler:
250 gr oda sıcaklığında margarin
2 yumurta
2 kahve fincanı şeker
4 .çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Şurubu için:

1 su bardağı su
1,5su bardağı şeker

Sosu için:
1 paket bitter çikolata
biraz süt (yarım su bardağı kadar)


Yapılışı:
önce şurup hazırlanır...
yumurta ve şeker elle çırpılır.Margarin eklenir.Kakao,vanilya,biraz un,kabartma tozu eklenir.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır,tepsiye dizilir.175 derecede 25 dk.pişir. kurabiyeleri sıcakken,soğuk şurubun içinde önünü ve arkasını ıslatarak ve kısa bir süre bekleterek, hemen çıkar. Çikolatayı benmari usulü erit içine biraz süt katarak incelt. Çikolata sosu ılıkken kurabiyeleri bu sosa batır. Ve ardından hindistan cevizine batır... Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder