21 Mart 2009 Cumartesi

ŞEBİT MANTISI

Malzemeler:
4 Kişilik
Sosu İçin:
300 gr kıyma
4-5 kaşık zeytinyağı
5 adet sivri biber
3 adet kuru soğan
2 bardak rendelenmiş domates
2 bardak sıcak su
tuz,karabiber, pul biber

Hamuru için
4,5 su bardağı un
10gr yaş maya
1 + 1/2 su bardağı ılık su
tuz

Yapılışı:
Soğanları küçük küçük doğrayıp yağ ve biberle birlite tavaya koyun. Tavanın kapağı kapalı olarak 5 dakika kısık ateşte buharında pişirin. Kıymayı rendelenmişdomatesi, sıcak suyu katuı yarım saat kadar pişirin. tuzunu ve baharatlarını atınca sosunuz hazır olacak.

Hamuru için 3 bardak unu hamur yoğuracağınız kaba koyun. Ortasın mayayı koyun ve üzerine sudan biraz ekleyin. Mayanın üzerini un ile örtün. Un kabarıp yer yer çatladıktan sonra kalan unu , tuzu ve azar azar ılık
suyu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru mayalanması için ılık bir yerde bekletin. Hamurun iki katına çıkmasını bekleyin.
Mayalanan hamurunuzu yaklaşık 20 eşit bezeye ayırın. Tüm bezeleri 20 cm çapında açın. Açtığınız bezeleri sac üzerinde yada teflon tafada alt üst ederek pişirin. Pişen yufkaların üzerini soğumaması ve kurumaması için kapatın. Tüm yufkaları pişirme işi bittiğinde sırasıyla bir yufka üzerine ısıtılmış sos-yufka-sos olacak şekilde sıralayın. Porsiyon başına 4 yada 5 yufka olacak şekilde sıralayın. en üstte sos olacak. Sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz . Üzerine pul biber ve naneli yağ yakabilirsiniz.
Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder