21 Mart 2009 Cumartesi

ÇITIR BÖREK

Malzemeler:
1 kilo yufka
1 kase yarı yarıya su ve sıvıyağ karışımı
2 bardak su
İç Malzeme:
Peynirli iç için:
250 gr peynir
yarım demet maydanoz
tuz baharat
Patatesli iç için:
3 adet haşlanmış patates
istediğiniz baharatlar
tuz

Yapılışı:
Yufkalardan birini tezgaha yayın. Yağlı sulu sostan üzerine gezdirin. Yufkyı ikiye katlayın ve 8 üçgen parça çıkarın. İstediğiniz içten koyarak sigara böreği sarar gibi sarın. Yufkaların hepsine aynı işlemi uygulayın. Sardığınız börekleri İki bardak su koyduğunuz kasenin içine teker teker batırıp çıkarın, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine susam serpip, Önceden ısıtılmış180 dereceli fırında pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder