5 Mayıs 2010 Çarşamba

MUZLU VE HİNDİSTANCEVİZLİ PASTA




Kızımın anasınıfı için yapmıştım bu pastayı ve kalp kurabiyenin etkinliğine yollayacaktım ama kısmet olmadı bende 59.porselen demlik çay etkinliğine yollamak istiyorum. Mutfaktan seslere kolay gelsin.


Malzemeler:


hazırpasta keki kalp şeklinde ve 3 katlı

3 adet muz

damla çikolata

2 litre süt
6 yemek kaşığı un
9 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı tereyağ

vanilya

muz esansı
kremşanti ve çırpmak için süt

hindistan cevizi


Yapılışı:


Krema için yağda un kavrulur ve süt yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Topak kalmayınca şeker eklenir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirilir, içine vanilya ve birkaç damla muz esansı eklenir. Soğutulur.

Kremamız soğuyunca pasta kekleri reçelli su ile ıslatılır. Krema yayılır. Muz doğranır üzerinede damla çikolata serpilir. Tüm katlar bu şekilde bitirilir. Kalan kremamıza sütle çırpılmış kremşanti ilave edilip pastanın üzeri bu karışımla sıvanır. Hindistancevizi ile pastanın hertarafı kaplanır ve ardından istenilen şekilde süslenir. Kızımın sınıfı kelebekler sınıfı olduğu için ben kelebek şekli verdim kurutulmuş meyvelerle. Aslında kelebek şeklinde pasta yapacaktım ama bizim minik superisi kalp istedi.:))



Afiyet olsun....

3 yorum:

  1. canım ellerine sağlık pastan şahane olmuşş cicişş ciciş..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür edrim tatlım kime niet kime kısmet işte:)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım çok gzüel duruyor..
    sevgiler,selamlar

    YanıtlaSil