18 Mayıs 2010 Salı

PORTAKALLI EVDE KALMIŞ TARTI YE55#

Neden adı evde kalmış? Çünkü evde yenmeden kalmış kakaolu kek ve nemlenmeye başlamış bisküvilerimiz oluşturdu tartımızın tabanını :)) Evde kalanları değerlendirdik boşa gitmedi. Bu tarifimi Ye 55#Bahar Şenliği etkinliğine yani Özlem'e göndermek istiyorum. Bahar gelince miyadını dolduran portakallarla son tarif.


Malzemeler:

Tart için:

Evde kalmış kek
Biraz bisküvi
1 yumurta
Islatmak için 1 bardak kadar süt

Kreması için:
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
portakal kabuğu rendesi
yarım bardak portakal suyu
vanilya

Üstü için:
Süsleme şekeri
4 adet küçük portakal
portakallı tart jöle

Yapılışı:

Kek ve bisküviler ufalanır. Üzerine yumurta kırılır. Azar azar süt ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur kelepçeli kalıba yerleştirilir. Kenarlarından yukarıya 2 cm çıkıntı yapılarak yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dk. kadar pişirilir.

Tart hamurumuz pişerken kreması hazırlanır tüm malzemeler karıştırılır ve ocakta pişirilir. Tart hamuru piştikten sonra krema ve hamur soğumaya bırakılır. Bu arada portakallar halka halka doğranarak hazırlanır.


Tartımız ve kremamız soğuyunca krema tartın üzerine dökülür. Portakal dilimleri yerleştirilir. Süsleme çikolatalar serpiştirilir. Tart jöleside tarifine göre hazırlanıp ılınınca tartımızın üzerine dökülür. Soğuyunca afiyetle yenir.

Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder