15 Nisan 2010 Perşembe

ADINI SEN KOY: KAHVE MUZ VE ÇİKOLATANIN AŞKI



Bu tarifi Pempe Düşbahçesinin (sevgili Selma ve Aslı'nın) Adını Sen Koy etkinliğine gönderiyorum. Kendilerine kolaylıklar diliyorum. Ve ilk defa bir etkinliğe katılmış oluyorum. Bu ay tüm etkinliklere katılmayı planlıyorum.



KAHVE MUZ VE ÇİKOLATANIN AŞKI(KUP)


Malzemeler:

1,5 sb. şeker

6 yemek kaşığı nişasta

900 ml süt

3 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı tereyağ

1 yemek kaşığı neskafe

1 paket vanilin

2 yemek kaşığı kakao

yarım paket çikolata (bitter yada sütlü)

1 adet muz

2-3 damla muz aroması




Yapılışı:

Şeker ve nişasta karıştırılır, azar azar süt ilave edilir. Tencere ateşe konulur ve ılınana kadar karıştırılır. Karışım ılınınca yumurta sarıları çırpırılarak eklenir ve hızlı hızlı karıştırılır. Muhallebi kaynayana kadar sürekli karıştırmaya devam edilir. Kaynayınca 1 dk. daha kaynatılır ve tereyağ eklenir. Ocaktan aldıktan sonra vanilyamızda eklenir. Muhallebimiz hazır.


Sıra geldi muhallebiyi üçe bölmeye. İster eşit oranda isterseniz hangi tadın daha fazla olmasını istiyorsanız ona göre ayarlayarak bölebilirsiniz.Üçe böldüğümüz muhallebilerimizden birisinin içine kahve, diğerinin içine doğradığımız muzları ve muz aromasını, üçüncünü içine de kakao ve çikolatalarımızı koyarız. Ve muhallebilerimizi karıştırarak hazırlarız. Çikolatalar muhallebinin sıcaklığından eriyor. Erimeyecek diye telaşa kapılmayız.


Muhallebilerimizi istediğimiz sıraya göre kuplara paylaştırırız. Servis öncesi süslememizi yaparız.


Afiyet olsun

7 yorum:

  1. Cok guzel bir tarif, ellerine saglik. Katilim icin tesekkur ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Beğenilmesine sevindim. İlk defa bir etkinliğe katıldım heyecanla diğer tarifleri bekliyorum

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar...

    Etkinliğimizde bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyoruz...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. merhaba biraz önce bu tarifi uyguladım şimdi dolapta soğumayı bekliyor,yalnız tek sorun benim muhallebim çok koyu kıvamlı oldu,hatta kuplara kaşıkla paylaştırınca kaşıkla düzeltmek zorunda kaldım kendisi yayılmadı,acaba 6 yemek kaşığı tepeleme değilde silmemi olucak,sizinki nasıl oldu acaba?

    YanıtlaSil
  5. sevgili Gülşen geç cevap verdiğim kusura bakma rahatsızdım. Benimki koyu kıvamda olmuştu ama içine çikolataları ekleyince yumuşak akışkan bir kıvam almıştı. Bir arkadaşım nişasta yerine un kullanmıştı onunda koyu kıvamlı olmuştu. Un kullanmadın değilmi? Ben tepeleme ile silme arası kaşığa ne kadar gelirse o kadar koyuyorum. Birde kıvam baktım koyu oluyor süt ekleyerek akışkan hale getiriyorum. Yada cıvık olursa hemen bir kapta azıcık suyun içinde nişasta eritip muhallebiye katıyorum pişirirken. Çünkü ne kadar ölçülü de yapsak bazen un nişasta gibi maddelerin kalite farklarından kıvam tutmayabiliyor. Umarım yapınca tadını beğnmişsindir. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  6. cevabın için teşekkürler superisi,tadını çok beğendim sadece koyu kıvasmlı olması eksi yönüydü benim için,nişasta kullandım bende,birdahakine kaşığı çok tepeleme yapmadan deniyim yada süt ekliyim dediğin gibi,birde 2 yumurta kullanmayı düşünüyorum.
    bu üç lezzetin bir arada olması çok hoş,iyigünler:)

    YanıtlaSil
  7. beğendiğine sevindim mutfakta çareler tükenmez. Kıvamı tutturmak bizim elimizde. Bu üç tat harika uyum bencede iyi günler:)

    YanıtlaSil