15 Nisan 2010 Perşembe

GÖKKUŞAĞI JÖLELER


Bu tarifimde NarincE nin yaman Etkinlikler: Jöleli Tatlılar etkinliğine gidiyor.
Malzemeler:
muzlu jöle
kivili- yeşil elmalı jöle
sıcak su
kırmızı mavi ve sarı gıda boyası
Yapılışı:
Jöleler üzerlerinde yazan tarife göre hazırlanır. Renklendirmek ayrı kaplara bölünür. Kırmızı mavi renkte jöleler elde edilir. Muzlu jölenin rengi açık kaldığından biraz sarı gıda boyası ile onunda rengi koyultulur. İstediğimiz renk jöleden başlayarak bir sıra jöleler biraz donmaları için beklendikten sonra kat kat konulur. İster kase içinde üzerini süsleyerek, İsterseniz tabağı ters çevirip içinden çıkararak bir servis tabağında yanlarına meyve ve çikolata sosu koyarak servis edilebilir. Ben fotoğrafını çekmek için donmasını bekleyemedim. O yüzden kase içindeki sunumunu görüyorsunuz.
Afiyet Olsun...

1 yorum:

  1. canımm helal olsun hakkım varsa eğer ne demek canın sağolsun:)) üzme canını öptüm çok..
    sevgiler..
    deniz..

    YanıtlaSil