15 Nisan 2010 Perşembe

KEKLİ NUTELLALI JÖLE KATLARI

Bu tarifimi NarincE nin Yaman Etkinlik: Jöleli Tatlılar Etkinliğine gönderiyorum. Kendisine kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler:
muzlu jöle

kivili- yeşil elmalı jöle

sıcak su
kırmızı mavi ve sarı gıda boyası

çikolatalı kek kırıntıları

nutella

kırılmış fındık



Yapılışı:

Jöleler üzerlerinde yazan tarife göre hazırlanır. Renklendirmek ayrı kaplara bölünür. Kırmızı mavi renkte jöleler elde edilir. Muzlu jölenin rengi açık kaldığından biraz sarı gıda boyası ile onunda rengi koyultulur. İstediğimiz renk jöleden başlayarak bir sıra jöle biraz donmasını bekledikten sonra üzerine kek kırıntısı, nutella ve fındık serpiştirirlir,ardından ikinci kat jöle ve kek, nutella,fındık; sonra tekrar jöle ile katlar tamamlanır. Donması için buzdolabına kaldırılır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder