Malzemeler:
1 paket premium vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3 yumurta
2.5 3 bardak un
3 yemek kaşığı kakao
3 yumurta
2.5 3 bardak un
2 paket kabartma tozu
Sosu İçin:
1 paket çikolatalı sos
1 bardak süt
1 bardak süt
Yapılışı:
Yumurta ve şeker çırpılır. sıvı malzemeler eklenir. Çikolata tereyağ ile benmari usulü eritilir. Kek malzemesine katılır. Un kabartma tozu vanilya eklenir. Malzeme yağlanmış kalıba dökülür ve önceden ısılmış 170 dereceli fırında pişirilir.
Sos üzerindeki tarife göre hazırlanır. Eğer keki aynı gün servis edecekseniz kek ılıkken soğumaya başlamış sosu üzerine dökünüz. Ertesi gün servis edecekseniz sosunuzu ertesi gün hazırlayın. Kekiniz soğuk olduğu için kürdanla biraz delikler açın sosunuzda sıcağa yakın ılıkken kekin üzerine dökün. Ama sos sıcak olmasın kek hamur olur.
Afiyet Olsun.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder