21 Mart 2009 Cumartesi

RENDELİ PASTA (ELMALI TART)

Malzemeler:
3 su bardağı un
1/2 s.b. sıvıyağ
1/2 s.b eritilip soğutulmuş margarin
1 ç.b. süt
1 paket kabartma tozu
1ç.b. pudra şekeri

İçi İçin:
1 kg elma
1 s.b. toz şeker
1 ç.b. dövülmüş ceviz
1/2 t.k. tarçın
hindistan cevizi


Yapılışı:
Elmalar rendelenir. Yarısına şeker ilave edilir, yumuşayana kadar pişirilir. Pişirilmeyen diğer elma , ceviz, tarçın, ilave edlir.
Sıvı yağ, margarin, süt, şeker ve kabartma tozu ve un bir kaba alınıp yoğurulur. Hamur iki eşit parçaya bölünür. Bir parçası buzkuğa konup dondurulur. Diğer parçası merdane ile açılıp, küçük bir tepsiye yerleştirilir. Hazırladığımız elmalı harç üzerine yayılır. buzlukta yarım saat beklettiğimiz diğer hamur rendenin iri tarafıyla elmalı harcın üzerine rendelenir. Orta ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirilir.
Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder