Malzemeler:
1 büyük paket milföy hamuru
3 adet haşlanmış papates
yarım bardak tuzsuz lor
1 adet kuru soğan
1 kaşık salça
2 kaşık sıvı yağ
arzu ettiğiniz baharatlar ve tuz
Yapılışı:
İçi için patatesleri ezin, soğanı yağda kavurup salça ilave edin. İyice kavurduktan sonra baharatları ilave edin ve salçalı sosu patateslere katın. Peyniri de ilave edip iyice karıştırın.
Milföy hamurlarını merdane ile biraz enine biraz boyuna uzatıp bir dikdörtgen elde edin. bu dikdörtgeni de boyuna ikiye keserek İki dikdörtgen elde edin. Geometri dersimiz bitti sıra elişinde.:))) Dikdörtgenin uzun tarafına hazırladığınız içi yayıp rulo halinse sarın ve bıçakla kenarlarına çentikler atın. Bütün milföylere aynı işlemi uygulayıp, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp bol susum ve çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun.
1 büyük paket milföy hamuru
3 adet haşlanmış papates
yarım bardak tuzsuz lor
1 adet kuru soğan
1 kaşık salça
2 kaşık sıvı yağ
arzu ettiğiniz baharatlar ve tuz
Yapılışı:
İçi için patatesleri ezin, soğanı yağda kavurup salça ilave edin. İyice kavurduktan sonra baharatları ilave edin ve salçalı sosu patateslere katın. Peyniri de ilave edip iyice karıştırın.
Milföy hamurlarını merdane ile biraz enine biraz boyuna uzatıp bir dikdörtgen elde edin. bu dikdörtgeni de boyuna ikiye keserek İki dikdörtgen elde edin. Geometri dersimiz bitti sıra elişinde.:))) Dikdörtgenin uzun tarafına hazırladığınız içi yayıp rulo halinse sarın ve bıçakla kenarlarına çentikler atın. Bütün milföylere aynı işlemi uygulayıp, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp bol susum ve çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder