21 Mart 2009 Cumartesi

MARMELATLI DÜĞME KURABİYE

Malzemeler:
200 gr. margarin
1 su bardagi pudra sekeri
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 su bardagi un
pudra şekeri
marmelat- fındık ezmesi,fıstık ezmesi, bal

Yapılışı:
Margarin oda sıcaklığında beklemiş olmalı. Tüm malzemeler karıştırılıp, yumuşak bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur dinlenmesiiçin 20 dakika üzerine nemli bir bez örterek bekletilir. daha sonra merdane ile yarım santim açılır. Çiçek ya da kalpşeklindeki kalıplarla kesilir. Hamurların yarısı kalıpla kesildikten sonra ortalarında yuvarlak bir kalıpla delik açılır. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafifçe pembeleşene dek pişirilir.

Pişen kurabiyelerden delik olmayana marmelet çikolata vb. sürülür, delik olan üzerine kapatılır. Pudra şekeri ile süslenir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder