21 Mart 2009 Cumartesi

TATLI TUZLU KURU PASTA (PASTANE İŞİ)

Bu tarif pastanelerdeki tuzlu kurupastaya çok benziyor. Uzun süre taze kalıyor (1-2 hafta). Ağızda çıtır çıtır dağılıyor.
Malzemeler:
1 sb sıvıyağ 1/2 pk katıyağ (yarı yarıya tereyağ ile daha güzel oluyor)
1 sb yoğurt 2 yumurta (sadece sarısı üstüne sürmek için)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 pk kabartma tozu
1/2 pk vanilya
aldığı kadar un
Yapılışı:
Tüm malzemelerimizi karıştırıp, aldığı kadar un ekliyoruz. 0.5 cm kalınlığında açıp kalıplarla kesiyorsunuz. Fırına veriyorsunuz. Çok lezzetli. Çocuklarınız da çok sevecek. Aynı tarifle isterseniz tatlı kurupasta da yapabilirsiniz. Tüm bu malzemelere 1 su bardağı pudra şekeri eklemeniz gerekiyor. Ama bizim tercihimiz tuzludan yana.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder