21 Mart 2009 Cumartesi

GÜL TATLISI

Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık

Şerbeti:
3 Su bardağı su
2.5 Su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu

Yapılışı:
Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.Kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.Çay bardağı ile kesilir.3 yada 4 adet yuvarlak yarıları üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.Rulo şeklinde sarılır.İkiye kesilir.Tepsiye dizilir.Ortalarına ceviz yada fındık yerleştirebilirsiniz.Orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.Şerbetini üzerine dökülür. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst çevirerek şerbeti iyice çekmesi sağlanır.
Afiyet Olsun.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder