Malzemeler:
yarım kilo kıyma
3 adet domates rendesi
2 adet birer
1 adet kuru soğan
2 kaşık sıvıyağ
Püre için:
3 adet patates
1,5 bardak süt
1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Soğanları küçük küçük doğrayıp yağda pembeleştirin. Küçük doğranmış biberleri de ekleyin.Kıymayı ekleyin ve kavurun. Kıymalar pişmeye başlayınca 1 kaşık salçayı ekleyin karıştırın. Ardından rendelediğiniz domatesleri ve tuzla baharatları ekleyin. Domatesler suyunu saldıktan yemeğin suyu size az gelirse arzu ettiğiniz kadar sıcak su ekleyin. Pişen kıymaları fırın tepsisine yayın
yarım kilo kıyma
3 adet domates rendesi
2 adet birer
1 adet kuru soğan
2 kaşık sıvıyağ
Püre için:
3 adet patates
1,5 bardak süt
1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Soğanları küçük küçük doğrayıp yağda pembeleştirin. Küçük doğranmış biberleri de ekleyin.Kıymayı ekleyin ve kavurun. Kıymalar pişmeye başlayınca 1 kaşık salçayı ekleyin karıştırın. Ardından rendelediğiniz domatesleri ve tuzla baharatları ekleyin. Domatesler suyunu saldıktan yemeğin suyu size az gelirse arzu ettiğiniz kadar sıcak su ekleyin. Pişen kıymaları fırın tepsisine yayın
Afiyet Olsun.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilMerhaba Su perisi,
YanıtlaSilIade-i ziyaret yapiyorum size:)
Ben bu tarifin bir benzerini surekli yaparim. Yasadigim ulkenin meshur yemeklerindendir.
Sizinkisi tam Turk usulu olmus, ellerinize saglik.
ziyaretin için teşekkür ederim
YanıtlaSildemek kanada'da da yapıyorlar bu tarifi oranın tarifiyle nasıl olduğunu merak ettim bir ara alırım artık sizden tarifi