21 Mart 2009 Cumartesi

ÇATLAK POĞAÇALAR


Malzemeler
250 gr. erimiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

İç Malzemeleri
Yağsız peynir,maydanoz yada patates,baharatlar
yada istediğiniz herhangi bir iç malzemesi.

Yapılışı

Yumurta ve sirkeyi karıştırın yağı,yoğurdu,unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde edince ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Koparttığınız parçaları avuç içinde açıp malzemeyi koyun ve top haline getirin.Üzerine yumurta sarısı sürüp, fırına koymadan önce üzerine bıçak ile (+) işareti koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dk. pişirin.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder