5 Nisan 2009 Pazar

AVCI BÖREĞİ (ÇİN BÖREĞİ) KIYMALI BULGURLU BÖREK

Bu börekleri de kızımın 3 yaş doğum günü için evdeki partiye hazırlanmıştım.
Malzemeler:
6 yufka
350gr kıyma
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı sıcak su
1/2 su bardağı ceviz içi iri kıyılmış
1 avuç dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı maydanoz
1 yumurta sarısı
Galeta unu
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Dolmalık fıstık bir tavada kavrulur. Kıyma ve doğranmış soğanı 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile dolmalık fıstıkların olduğu tavaya eklenip kavurulur. Biber salçası eklenir. Bulguru ve suyu da ayrı bir kapta kapağı kapalı olarak şişmeye bırakılır. Kıyma piştikten sonra ocaktan alıp ceviz, tuz, karabiber, maydanoz ve bulguru ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
1/2 su bardağı sıvıyağ ve sütü karıştırılır ve yufkalardan birini masaya yayıp, ikiye katlanır ve arasına fırça ile sütlü karışımdan sürülür. Sonra yufka 8 veya 6 tane üçgenlere bölünür. Ve tekrar üzerlerine hazırladığımız harçtan hafifçe sürülür. Geniş taraflarına hazırladığımız içten koyup sigara böreği gibi sarılır. Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanır. Yumurta çırpılır ve hazırlanan börekler önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanır önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder