20 Nisan 2009 Pazartesi

PRENSES'İN ŞATOSU (ŞATO PASTA)

İlayda'ya yani kızıma nasıl bir doğum günü pastası istediğini sorduğumda bana 'Anne sen bana prenses pasta yapmıştın şimdi de onun şatosunu yap.' deyince ben de el mahkum yapacağız dedim ve günler öncesinden tasarlamaya ve malzemelerimi temin etmeye başladım. Ortaya da bu pasta çıktı. Şİmdi bir kaç açıdan pastanın resimlerine bakalım.



Kapı ve pencereler dikdörtgen çikolatadan. Balkabağı arabası, atlar, prens, prenses ve köprü oyuncak. Köprünün altından akan su ise kremşanti içinde biraz mavi gıda boyası var. Derenin kenarlarındaki ve kapının yanındakiler çakıl taşı ama tabiki çikolatadan yapılmış çakıl taşı. Zemin ise yine krem şanti içinde yeşil gıda boyası var. Şatonun kuleleri küllahtan yapıldı. Yapımı çok zevkli ve kolay bir pastaydı. Ve tabiki eşimin yardımlarını da unutmamak lazım. Desteğin için teşekkürler canım.



Benim minik su perim pastasını çok sevdi ve beğendi. Kreşte arkadaşları ile beraber afiyetle yediler.



PRENSESİM DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN. İYİ Kİ DOĞDUN VE İYİ Kİ HAYATIMIZA GİRDİN.

Parti bitti ve yorulduk dinlenmek için uyumak lazım öyle değil mi?


Oooo bakın prensesimiz nasıl da dinlenmiş.

KEKLİ BİSKÜVİLİ TRUFF



Bu da evdeki parti için hazırlanmıştı. Tamamen uydurma oldu. Kızımın pastasından artan keklerle ve birazda bisküvi ile hazırladım. kekleri ve bisküvileri ufaladım. İçine kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, ceviz, fındık ve kakao ekledim. Bu karışımın içine yine pastadan artan krem şantiyi ekledim. ve elde yuvarlanacak kıvamda bir hamur hazırlamış oldum. Ve küçük toplar yaptım, bu topları da hindistan cevizine buladım ve kek kağıtlarına yerleştim. Uydurma ve artan malzemelerle yapıldı ama lezzetliydi. Tavsiye ederim.
Afiyet Olsun...

AŞURE

Eh kızımın doğum günü aşure zamanına gelince evdeki partiye aşure yapmamak olmazdı değil mi? Ama yine üşengeçliğim tuttu tarif daha sonra inşallah.
Afiyet Olsun...

MERCİMEK KÖFTESİ

Yine kızımın evdeki 3. yaş günü için hazırlamıştım bu köfteleri. tarif vermeye gerek var mı bilmiyorum. İsteyen olursa verebilirim. Üşengeçliğim tuttu şu ara.
Afiyet Olsun...

GARNİTÜRLÜ PATATES PÜRESİ (PATATES PÜRELİ SALATA)

Kızımın evdeki 3 yaş doğum günü için hazırlamıştım. Ölçü yok malzemeler istediğinize kalmış ya da evde ne varsa diyelim.
Patatesler haşlanır. Süt ve kaşar peyniri ile püre yapılır. Pürenin içine ben evde acı, sarımsaklı ve salçalı sos vardı ondan karıştırdım. Kırmızı bir püre oldu. Püre salata tabağına yerleştirilir ve üzerine elimizdeki salata malzemeleri süsleyerek yerleştirilir. Ben kırmızı lahana, sosis, haşlanmış mısır, kıyılmış maydonoz, rendelenmiş havuç, ve ince doğranmış taze soğan koydum.
Afiyet Olsun

5 Nisan 2009 Pazar

DAMLA ÇİKOLATALI HAVUÇLU TARÇINLI KEK


MALZEMELER
4 Yumurta (oda sicakliginda )
1 Su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 Su bardağı şeker
1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
5 Adet havuç rendesi (yaklaşık 2 su bardağı )
1/2 su bardağı damla çikolata
1 portakal kabuğu rendesi
3 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
2 Silme tatlı kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı zencefil

YAPILIŞI
Yumurtaları ve şekeri mikserde rengi beyaz olana kadar cirpalim.Sıvıyağı ve sütü ilave edelim. Elenmiş unun uzerine kabartma tozu, vanilya, tarçın, zencefil koyalım ve karistiralim. En son havuç, ceviz, damla çikolata, portakal kabuğunu da ilave edelim. Yağlanmış kalıba boşalttığımız keki 175 dereceye ayarlanmış fırında 40-45 dk pisirelim. Afiyet Olsun

ÇİKOLATA SOSLU KOKOSTAR KURABİYE

Kızımın 3. yaş günü için evdeki partiye hazırlamıştım bu kokostarları
Tarifi Yeşil Kividen aldım ve aynen kopyalıyorum.


Ben tariften farklı olarak Çikolata sosu yerine bitter çikolatayı eritip kurabiyeleri bu çikolatalara batırdım.
MALZEMELER:
Hamuru İçin:
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250 gram margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Aldığı kadar un
İçine:
2 su bardağı hindistancevizi
2 çay bardağı purda şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)
Üst Süsleme İçin:
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir)
YAPILIŞI:
Un dışında tüm hamur malzemesini karıştırın.
Un azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Ayrı bir kapta hindistancevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın.
Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın.
İç malzemeden koyarak hamuru kapatın. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fazla basık olmasınlar. Yuvarlak formu korumaya dikkat edin.
180 dereceli fırında kurabiyeleri pişirin.
Üst süsleme malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
Soğuyan kurabiyelerin üzerini soğuyan üst süsleme malzemesi ile süsleyin. (ucu sivri sıkma torbasıyla, ince uçlu bir huniyle ya da kalın bir poşete açacağınız küçük bir delikle yapabilirsiniz)

Afiyet Olsun.

AVCI BÖREĞİ (ÇİN BÖREĞİ) KIYMALI BULGURLU BÖREK

Bu börekleri de kızımın 3 yaş doğum günü için evdeki partiye hazırlanmıştım.
Malzemeler:
6 yufka
350gr kıyma
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı sıcak su
1/2 su bardağı ceviz içi iri kıyılmış
1 avuç dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı maydanoz
1 yumurta sarısı
Galeta unu
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Dolmalık fıstık bir tavada kavrulur. Kıyma ve doğranmış soğanı 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile dolmalık fıstıkların olduğu tavaya eklenip kavurulur. Biber salçası eklenir. Bulguru ve suyu da ayrı bir kapta kapağı kapalı olarak şişmeye bırakılır. Kıyma piştikten sonra ocaktan alıp ceviz, tuz, karabiber, maydanoz ve bulguru ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
1/2 su bardağı sıvıyağ ve sütü karıştırılır ve yufkalardan birini masaya yayıp, ikiye katlanır ve arasına fırça ile sütlü karışımdan sürülür. Sonra yufka 8 veya 6 tane üçgenlere bölünür. Ve tekrar üzerlerine hazırladığımız harçtan hafifçe sürülür. Geniş taraflarına hazırladığımız içten koyup sigara böreği gibi sarılır. Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanır. Yumurta çırpılır ve hazırlanan börekler önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanır önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun...